Så Mycket Bättre

Miriam Bryant med “Allt jag behöver”, en av de största succéerna i tv-programmets historia.

Så mycket bättre är ett Tv-program som görs av Tv4. I programmet är det några svenska artister som under 8 dagar bor tillsammans och ska framföra låtar. Varje person har en gång under säsongen en ”egen dag” där alla de andra artisterna ska framföra sin version av en låt som artisten dagen handlar om har gjort. Så mycket bättre är en serie som är under produktion, vilket betyder att det kommer fler säsonger. Hittills har det producerats sex säsonger och under hösten 2016 kommer säsong sju att sändas på Tv. Programmet är väldigt populärt och har fått utmärkelser såsom Kristallen 2011, kristallen 2013 och kristallen 2014, i en kategori som heter bästa underhållningsprogram. Många kända svenska artister har genom åren medverkat i programmet. Några av dessa är:

Timbuktu

Jason Michael Bosak Diakite, eller Timbuktu som han kallas sig för, föddes år 1975 i Lund. Artistnamnet Timbuktu har han tagit från staden Timbuktu som ligger i Mali, där hans pappas släkt har rötter. Hans föräldrar kommer båda från USA, vilket gjorde att han redan som liten talade både svenska och engelska. Han släppte sin fösta singel 1996 som hette Lifestress. Efter det har han gjort flera låtar och album som blivit populära i Sverige. Han har under sin karriär fått många utmärkelser, några av dessa är:
• Grammisgalans pris för: årets hip-hop och årets textförfattare flera år.
• P3 gulds pris för: årets låt, årets manliga artist och årets hip-hop
• Kingsizegalans pris för: årets låt, årets soloartist, årets liveartist och årets bäst klädda.
Petter
Petter Askergren föddes den 25 maj år 1974 i Stockholm. Han växte upp på Södermalm och slog igenom som hiphopmusiker med låten mikrofonkåt som blev en succé i Sverige. Petters texter handlar ofta om honom själv, hans barndom, uppväxt och livssituation. Han har diagnosen ADHD som han sjunger om i en låt som heter Krafter. Han är en av Sveriges absolut mest anlitade liveartister. År 2014 gav han ut en roman som heter 16 rader ut. Boken är till för att hjälpa ban och ungdomar som har läs- och skrivsvårigheter. Han har tilldelats Begriplighetspriset för boken. Han medverkade i programmet så mycket bättre år 2010.

Lena Philipsson

Lena Philipsson, eller Lena PH som hon ofta kallas, föddes år 1966 i Vetlanda som ligger i Jönköpings län. Hon deltog år 1982 i Tv-programmet nya ansikten, där hon vann riksfinalen med hennes egenskrivna låt. Därefter kom hon med i en musikal och fick spela in en singel. Hennes genombrott inom musiken kom år 1984 då hon släppte singeln Boy you open my eyes. Hon deltog i melodifestivalen år 1986 med låten kärleken är evig, hon slutade på en andra plats och låten kom in på Svensktoppen. Hon vann år 2004 melodifestivalen med låten det gör ont, och kom på en femteplats i eurovision song contest.

Danny Saucedo

Danny föddes år 1986 i Stockholm. Han slog igenom som artist år 2006 då han deltog i Tv-programmet Idol. Han har släppt många låtar och album som soloartist, men även med bandet E.M.D som han medverkade i. E.M.D medverkade i melodifestivalen och slutade på en tredjeplats. Han har medverkat i melodifestivalen som soloartist också, där han som bäst slutade på en andraplats.