Allsång på Skansen

Allsång på skansen är ett underhållningsprogram som sänds på Tv varje sommar. Det är ett allsångsprogram där man tillsammans sjunger kända låtar. Programmet hålls på scenen på Skansen i Stockholm framför en stor publik. Många väljer att följa programmet hemma från Tv-soffan och äta chips med familj och vänner. Medan andra väljer att åka dit för att se det hela live. Många av de som varit på Skansen och sett programmet live säger att det är en mäktig känsla att sjunga välkända låtar tillsammans med resten av publiken och de på scenen. Vem som är programledare varierar från år till år, några av de som varit programledare på senaste tiden är:

Petra Marklund

Petra Marklund föddes den 12 september år 1984 i Älta. Hon är en välkänd svensk sångare och gick tidigare under artistnamnet September. I början av sin karriär satsade hon på den internationella karriären och sjöng låtar på engelska. Detta gick bra och under 2000-talet släppte hon bland annat låtarna We Can Do It och La, La, La som blev kända internationellt. År 2006 släppte hon låten Cry For You som sålde guld i USA, vilket var en enorm framgång för henne. Hon medverkade i programmet så mycket bättre, där hon gjorde en egen version av Petters låt mikrofonkåt. Hennes version blev otroligt uppskattad och hon uppträdde live tillsammans med Petter vilket gav henne stora svenska framgångar. Hon bytte år 2012 från sitt artistnamn September till sitt riktiga namn Petra Marklund, och började sjunga låtar på svenska. Hon vad programledare för programmet allsång på Skansen två säsonger, första gången år 2014.

Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw föddes den 13e juni 1986 i Lund. Han deltog år 2005 i Tv4:s program Idol. Det gick hyffsat bra för honom och han slutade på en femteplats. År 2006 deltog han i ännu ett program av Tv4, denna gång let´s Dance. Han dansade bra och stod i finalen som segrare tillsammans med sin danspartner Maria Bild. Han ville lyckas med musiken och deltog därför i programmet melodifestivalen år 2007. Då sjöng han låten Cara Mia som slutade på en tredjeplats, men hade näst flest röster från tittarna. Låten låg etta på den svenska försäljningslistan och han framförde den även i ett flertal TV-program, några av dessa var Lotta på Liseberg och allsång på Skansen. Han deltog i melodifestivalen igen år 2009 då han slutade på en fjärde plats med låten Hope and Glory. År 2015 medverkade han ännu en gång i melodifestivalen med låten Heroes. Denna gång hade han satsat mycket på shownumret och använt sig av en bakgrund som rörde sig för att göra det mer intressant för tittarna. Denna låt blev otroligt uppskattad av svenska folket och vann den svenska melodifestivalen. Därmed fick han representera Sverige i den internationella tävlingen eurovision song contest. Även där gick det otroligt bra för Måns och när rösterna var räknade stod han som segrare i tävlingen. Han har många gånger framfört sina låtar i olika Tv-program, till exempel på allsång på skansen. Förutom detta har han varit programledare för bland annat allsång på Skansen, lilla melodifestivalen och sommarkrysset.